Behendigheid

 

Tijdens de Truckshow in Liessel die in Augustus 2002 gehouden werd kwalificeerde ik mij voor het Nederlands Kampioenschap Behendigheidsrijden door daar de 1ste plaats te pakken.

Ik had in het verleden ooit al eens meegedaan aan Behendigheid op Truckshows maar ben me er sinds de overwinning in Liessel meer op toe gaan leggen. Wanneer het enigzins uit komt dan ben ik door heel Nederland te vinden als er Behendigheidswedstrijden zijn.

Hieronder enkele foto's van Liessel 2002:

Foto 1: Tijd om te beginnen

Foto 2: Uitleg over de afstand tussen auto an fiets

Foto 3: De prijsuitreiking: bloemen en een prachtige beker.

Op 21 juni 2003 was het dan eindelijk zover. Het NK Behendigheid bij Wegrestaurant Kanters te Moerdijk georganiseerd door O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten). Inzet is de kwalificatie voor het WK dat in 2004 in KroatiŽ gehouden zal worden.

Ik had ingeschreven voor de combinatie trekker-oplegger. Het parcours telde 14 onderdelen en je had 17.5 minuten om het parcours af te leggen.

Ik ben in het begin te voorzichtig gestart en heb dan door tijdsgebrek helaas de laatste 5 onderdelen over moeten slaan. De onderdelen die ik wel gedaan heb gingen over het algemeen heel goed en ik ben daar dan ook dik tevreden over. Ik ben uiteindelijk op een 14de plaats geŽindigd.

Zie hieronder de foto's van het NK bij Kanters gehouden op 21 juni 2003:

Foto 1: Afstand tussen fiets en auto was 1.76 mtr

Foto 2: OK, schot in de roos

Foto 3: De opdracht was om op 3.40 mtr voor het stopbord te stoppen. Ik stopte op 3.60 mtr.

Tijdens de Truckshow van de Turftruckers in Liessel (16/17 augustus 2003) ben ik weer als 1ste geŽindigd met 2111 punten van de 2200 punten die er te halen waren. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben voor het NK 2004.

Tijdens de Truckers Eindejaarsmarkt in Den Bosch (26/28 december 2003) ben ik als 4de geŽindigd.

Tijdens de Chauffeursdag te Milheeze heb ik weer deelgenomen aan de Behendigheidswedstrijden. Ook heb ik hier voor de 1ste keer meegedaan aan de test Zuinigste chauffeur van Nederland. Helaas, 1.5 minuut buiten de tijd geŽindigd en toen kreeg ik nog 2 straf minuten wegens het niet dragen van de gordel tijdens de rit.

Uiterste concentratie

Tussendoor nog effe snel een interview voor het Brabants Dagblad

De volgende Behendigheidswedstrijd waar ik voor had ingeschreven was op 12 Juni 2004 te Gorinchem. Ook hier werd een test gehouden Zuinigste chauffeur en natuurlijk deed ik weer mee. Dit was helaas geen succes.

Het NK 2004 vond plaats op 19 Juni te Spijkenisse (De Rijke). Ik ben hier als 14de geeindigd.

Voorlopig zijn er geen Behendigheidswedstrijden voor mij. Misschien in Den Bosch tijdens de Truckers Eindejaarsmarkt.

Zo weer een nieuw jaar en nieuwe kansen.

Op zondag 10 april 2005 zijn we naar de Chauffeursdag van de Peeltruckers in Milheeze geweest.

Eerst heb ik meegedaan aan de test Zuinigste Chauffeur.

We moesten rijden met de Mercedes die hierboven staat met lading.

Tijdens de bekendmaking van de prijzen bleek ik 1ste te staan maar helaas telt dit niet mee omdat ik de enige chauffeur was die in deze voorronde had meegedaan.

Toen naar het terrein waar de Behendigheid gehouden werd.

De mannen van IBMC hadden weer een leuk parcours in elkaar gezet.

Hier ben ik 3de geworden.